Autodesk licentiechecker

Voor vragen over Autodesk serienummers

Veelgestelde vragen

Wat is een Autodesk Maintenance plan? xx

Een Autodesk Maintenance plan is een onderhoudsplan om de door u in het verleden aangeschafte software up-to-date te houden. Voor dit onderhoud betaald u een (jaarlijks) bedrag, waardoor u over enkele voordelen beschikt:

  • Altijd de nieuwste software
  • Legaal werken met oudere versies
  • 2e installatie voor thuiswerkplek
  • Beschikking over diverse Cloud oplossingen
  • Maintenance plan is niet meer als nieuw product verkrijgbaar
Wat is Autodesk Subscription?

Autodesk Subscription is de abonnementsvorm van Autodesk. Als u een Autodesk Subscription bezit dan mag u werken met de software en gebruikt u deze legaal, u betaald voor het gebruik ervan. Daarnaast beschikt u als Autodesk Subscription houder over de volgende voordelen:

  • Altijd de nieuwste software
  • Legaal werken met oudere versies
  • 2e installatie voor thuiswerkplek
  • Beschikking over diverse Cloud oplossingen
  • Alle nieuwe licenties zijn Subscription licenties
Mag ik werken met oudere versies?

Ja dat mag, mits u over een geldig Autodesk Maintenance Plan of Autodesk Subscription beschikt. U mag dan tot 3 versies terug installeren en gebruiken.

Kan ik bestaande licenties overzetten naar een ander bedrijf?

Ja dat kan, dankzij een zogenoemde Transfer of License (TOL). Officieel mag dit alleen wanneer de bedrijven gelinkt aan elkaar zijn, bijvoorbeeld door een moeder-dochter constructie of door een fusie of overname.

Mag ik mijn licentie ook thuis gebruiken?

Ja dat mag, mits u over een geldig Autodesk Maintenance Plan of Autodesk Subscription beschikt. In dat geval mag u de licentie thuis installeren en gebruiken.

Hoe kan ik mijn licentie verlengen?

U kunt uw licentie verlengen door dit bij ons aan te geven. Afhankelijk van de type software, looptijd en abonnementsvorm geven wij de procedure van te voren duidelijk aan. Zorg dat u het meest recente serienummer en contractnummer paraat hebt.

Hoe kan ik mijn licentie updaten?

Als u beschikt over een Autodesk Maintenance Plan of over een Autodesk Subscription, dan mag u na iedere release de meest recente versie installeren en gebruiken. U kunt uw licentie dus gewoon updaten.

Hoe weet ik of ik mijn licenties legaal gebruik?

Het legaal gebruik (compliance) van software zorgt voor veel uitdagingen, omdat het vaak niet direct inzichtelijk is waar en hoe vaak bepaalde licenties geïnstalleerd staan. Itannex heeft specifieke compliance specialisten die voor u kunnen controleren of licenties legaal gebruikt worden binnen uw werkomgeving.

Mag een stagiair een studentenlicentie gebruiken?

Ja dit mag, mits het niet commercieel gebruikt wordt. Een studentenlicentie voor een school- of stageopdracht inzetten is geoorloofd. Een studentenlicentie inzetten voor de uitwerking van een project die commercieel benut wordt, mag niet.

Wat is de Switch of M2S nu eigenlijk?

Autodesk heeft aangegeven de prijzen voor de Maintenance Plan’s de aankomende jaren flink te gaan verhogen. Om te voorkomen dat u hierdoor veel meer gaat betalen is er een Switch mogelijkheid, ook wel M2S (Move to Subscription) genoemd. De Switch biedt u de mogelijkheid om bestaande Maintenance Plan licenties om te zetten naar nieuwe Subscription licenties. Daarbij is het bijvoorbeeld mogelijk om voordelig van een AutoCAD Maintenance Plan te switchen naar een AEC Collection Subscription. Per situatie zijn er grote verschillen in wat het meest gunstig is. Hier adviseren wij u graag in!